Allt du behöver veta om fälgar

Fälgar är en otroligt viktig del när det kommer till utseendet på din bil, men kan även ha en viss effekt på prestandan då de kan variera ganska stort när det kommer till vikten. Fälgarna på bilen är ett ganska billigt sätt som du kan använda dit av för att ändra utseendet på bilen. Trots att fälgen endast sitter på däcken så har den en stor inverkan när det kommer till bilens helhet. Snygga fälgar kan ge din bil ett helt nytt utseende som fångar mångas blickar när du glider ner på gatan.

Lägger du ner en större peng på att köpa fälgar, då är det även viktigt att du ser efter dem. Det är bra om du minst en gång i veckan gör en snabb granskning. Det är inte ovanligt att petroleumrester och bromsdamm fastnar och om du låter det sitta kvar en längre tid så blir det riktigt svårt att avlägsna.

Du kan anlita en professionell biltvätt om du vill att dina fälgar ska ses efter av experter. Det finns självklart produkter som du själv kan applicera vid rengöring. Gör en snabbsökning av vilken typ av rengöring som passar bäst på din typ av fälgar, applicera och spola av dina fälgar med en högtryckstvätt för bästa resultat. Avsluta sedan hela processen med att polera för att få upp en extra glans.

När du ska välja fälgar som passar just dina däck, då är det vissa saker du måste tänka på. Fälgarna har olika storlekar, så ta reda på vilka dimensioner du ska köpa, för att fälgarna ska passa på däcken som du använder dig av. Det är även viktigt att kolla på den visuella biten. Det gäller att de passar med den övriga designen på bilen för att det ska kunna se så naturligt ut som möjligt.

Slutligen tänk på att införskaffa riktiga fälgar och inte några billiga eller piratkopierade produkter, så att du alltid sätter din körsäkerhet först. Du kan införskaffa dem samtidigt som du köper nya däck då det ofta brukar finnas fina erbjudanden du kan ta del av när du köper båda på samma gång.